PDM 011

Wie zijn we

In 2007 werd een grote groep Vlaamse tandartsen voor het eerst gebeten door de "vrijwilligersmicrobe". Onze Filipijnse collega Faith had ons bewust gemaakt van de erbarmelijke situaties op het gebied van medische en tandheelkundige bijstand in haar geboorteland. Vandaar ontsproot het idee om ginder mensen van gratis tandheelkundige zorgen te voorzien. In oktober 2007 vertrokken we dan ook met 20 vrijwilligers naar Davao in de Filippijnen. We hebben toen 3553 patiënten behandeld. Al snel werd duidelijk dat het niet bij een eenmalige actie zou blijven. Daarom werd in juni 2009 de VZW Dental Seminars & Missions opgericht.

Inmiddels hebben we vier missies georganiseerd, waarop in totaal meer dan 19 000 patiënten werden behandeld. De jongste editie telde 43 Belgische vrijwilligers, waaronder 30 tandartsen, bijgestaan door verscheidene logistieke ondersteuners. Samen zetten zij -naast de acute behandelingen- grootschalige sensibiliseringscampagnes over tandpreventie op. Gezien de erbarmelijke toestand in de Filippijnen zijn deze acties onontbeerlijk.

Het luik 'Dental Seminars' organiseert en verzorgt wetenschappelijke bijscholingen en congressen voor tandartsen, tandartsassistenten en andere personen welke in de dentale wereld actief zijn. De opbrengst van deze cursussen en congressen gaat integraal naar de VZW Dental Seminars & Missions.

Omwille van de duurzaamheid van het project achten we het opportuun om op het eiland Talicud in de Filippijnen een dentaal hospitaal te bouwen. Op Talicud is er geen tandarts en de levensstandaard is er erg pover. Alle mensen op dit eiland een gezonde en stralende glimlach bezorgen is dan ook onze droom. Het doel van dit hospitaal is tweeledig. Het biedt niet alleen onderdak aan een breed opgezette tandartsenpraktijk, maar ook ondersteunen we studenten die hun studies niet kunnen betalen en later in ruil voor onze steun vrijwilligerswerk zullen doen op Talicud. Op die manier zal ons project ook gedragen worden door de mensen van ginder en op termijn helemaal aan hen overgelaten kunnen worden.

Het spreekt voor zich dat we onze missies en projecten niet kunnen realiseren zonder de financiële steun van velen. Wenst u ons te steunen? U kan vrijblijvend uw bijdrage storten op rekening BE94 0015 9918 2214 ten name van Dental Seminars & Missions VZW. Voor meer informatie, vragen of eventuele interesse in sponsoring kunt u te allen tijde contact opnemen via info@dentalmission.be


Onze sponsors

TORFS SCHOENEN logo
VEOLIA LOGO
DENTAZ logo
VERZ VAN MELDERT logo
logo jbc
DTB VERBIEST logo
HET KANAAL logo
ima logo
BENEDENTI logo
kerkaert logo
BORGINSOLE LOGO
Wils Peeters logo
dncs logo innovators rgb 300
logo PA magenta schuin slogan
NETEBEEMDEN logo
Hout Luyten
DentAdmin
DeSchorre CMYK liggend
GIMV
towereye logo rgb 300dpi
LogoFlexSoft Met baseline PMS
Nobel Biocare logo jpg color big r
LOGO CTPARAMEDICS RGB
OffiCenter logo
LogoAnthogyr+baselinejpg
Vector Asset Management logo
ACTIEDENT
Proscan Transp
EX Intradent logo 2015
CROKY LOGO PMS267 3
K Konsult logodigitaal
SQM.Fullcolour CMYK
Rhenus Logo Blau Pixelgrafik jpg
Maersk Line official logo 2016
logo rood op wit 300 dpi
SERAG WIESSNER
MEDIPLUS
Zwerver Logo Wit cmyk
ROTARY CLUB HERENTALS
PHILIPPINE BAKING INSTITUTE
PURATOS2
DentalMaster logo1
Stad Herentals Logo